Criminali, violatori, hoţi, lideri de grupări infacţionale organizate. Legea recursului compensatoriu i-a ajutat pe toţi să iasă mai repede din puşcării. Ziare.com a făcut un top 5 al interlopilor eliberaţi în baza recursului compensatoriu.

Concret, această lege stabileşte că deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de 6 zile libere la fiecare 30 de zile executate. De facilitate au beneficiat numeroşi indivizi periculoşi, indiferent că au fost închişi pentru simple furturi ori pentru infracţiuni comise cu o cruzime rară.

Potrivit sursei citate, din top 5 infractori, cel mai recent a scăpat de după gratii Ion Balint, zis "Nuţu Cămătaru", unul dintre cei mai cunoscuţi lideri interlopi din România, eliberat condiţionat chiar în această săptămână, de la Penitenciarul Găeşti.

Nuţu Cămătaru era închis din decembrie 2017, fiind considerat liderul crimei organizate din Sectorul 5 al Capitalei, dar puterea sa se întinde peste toate grupările din București, dar şi în alte judeţe din Sudul ţării. Individul executa o sentinţă de 5 ani şi 5 luni de închisoare pentru infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Faptele fuseseră comise, culmea, la scurt timp după ce fusese pus în libertate, într-un alt dosar, de cămătărie.

Nuţu Cămătaru a fost eliberat în baza unei decizii date de Judecătoria Găeşti, iar procurorii nu au contestat decizia.

Vezi cine sunt ceilalţi interlopi de temut eliberaţi în baza legii recursului compensatoriu pe www.romania24.ro!