Scena principală a festivalului Untold de la Cluj Napoca a fost, sâmbătă seară, locul unui omagiu pentru Alexandra Măceşanu, tânăra de 15 ani din Caracal ucisă de un criminal în serie.

DJ Don Diablo i-a dedicat o melodie, fluturând steagul României, în timp ce chipul fetei a fost proiectat pe un ecran uriaş.

„Ne vei lipsi, nu vei fi uitată, oriunde ai fi”, a spus DJ-ul olandez. Mulţi dintre cei peste 100.000 de fani prezenţi la festival au fost emoţionaţi şi au reacţionat aprinzându-şi lanternele telefoanelor.

În vârstă de 39 de ani, Don Diablo este un DJ renumit la nivel mondial, dar şi producător şi compozitor.

Armin a început cu Imnul României

Pe de altă parte, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la acelaşi festival, a mixat celebrul DJ olandez Armin van Buuren, care a susţinut un show de peste 7 ore, cu muzică trance, jocuri de lumini şi lasere.

Van Buuren a urcat pe scenă la miezul nopţii şi a început show-ul special cu acorduri ale imnului naţional al României, „Deşteaptă-te române!”, interpretate de câţiva membri ai unei orchestre. „România, este bine să mă întorc acasă”, le-a transmis DJ-ul fanilor prezenţi.

Spectacolul „Armin UNTOLD”, creat special pentru festivalul de la Cluj Napoca, a inclus şi focuri de artificii. De asemenea, Armin van Buuren a adus mai mulţi invitaţi care au interpretat diverse piese muzicale şi care au urcat pe scenă alături de el, printre care şi românca Alexandra Bădoi.

DJ-ul a dovedit că ştie să-şi mobilizeze fanii. La un moment dat, le-a rugat pe zecile de mii de persoane din faţa scene să se aşeze, după care să sară, iar petrecăreţii nu au ripostat, ci au făcut întocmai, în ciuda ploii. Show-ul lui Armin van Buuren s-a terminat la 7.15 dimineaţa, iar înainte de a pleca de pe scenă, olandezul a mulţumit şi a promis că va reveni.

Duminică, la Untold va avea loc un alt concert aşteptat de mulţi oameni: Robbie Williams va urca pe scena principală a festivalului.