În cadrul unei vizite externe la Skopje, premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut noi gafe în public. În timpul unei conferinţe susţinute alături de omologul său macedonean, Zoran Zaev, prim-ministrul României a spus în repetate rânduri "macedoni" în loc de "macedoneni".

De asemenea, Viorica Dăncilă a susţinut că este primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia, vrând să spună, de fapt, că este primul prim-ministru român care face această vizită. 

"Îmi face deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia", şi-a început Viorica Dăncilă discursul.

În acel moment, s-a auzit cum se sparge un pahar, iar premierul României şi-a oprit pentru scurt timp discursul. 

În timpul declaraţiei a avut mai multe poticneli, cacofonii şi dezacorduri, notează hotnews.ro. 

"În acelaşi timp, am abordat subiectul comunităţilor...ăăă..Republicii...a cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia şi l-am anunţat pe domnul prim-ministru că în România, în urma unei iniţiative legislative în Parlamentul României, promulgată de către preşedintele României zilele acestea, a fost inaugurată ziua limbii macedonene, ceea ce nu poate decât să ne bucure şi să arate puntea de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două ţări. Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni, de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România, nu poate fi decât o punte de legătură a cooperării dintre cele două state", a declarat Dăncilă. 

În cele şase luni de când conduce Guvernul, Viorica Dăncilă a fost autoarea unor greşeli nepermise. În urmă cu câteva zile, aflată la Podgorica, în Muntenegru, prim-ministrul a spus în timpul declaraţiei de presă, alături de omologul său, că se bucură să fie la Priştina, care însă este capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România.

Translatorul a corectat-o pe Dăncilă, spunând numele corect al oraşului.