La nicio lună după ce ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anunţat introducerea taxei de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din industria telecom, RCS&RDS anunţă că, de la 1 martie, va majora preţul pentru anumite servicii.

Potrivit ziare.com, compania a anunţat că a luat această decizie pentru a reacţiona la creşterea continuă a costurilor pe care le suportă.

"Pentru a raspunde nevoii continue de dezvoltare si de crestere a calitatii serviciilor pe care vi le furnizam, precum si pentru a reactiona la cresterea continua a costurilor pe care le suportam, suntem nevoiti sa ajustam tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, preturile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica. Chiar si dupa aceste modificari, preturile serviciilor Digi vor continua sa fie foarte atractive", se arată într-un comunicat al Digi, citat de ziare.com.

Compania a mai precizat că noile tarife „pot fi consultate și în factură” și își atenționează abonaţii că, dacă nu sunt de acord cu noile modificări au dreptul să renunţe la servici „în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri".

După cum se ştie, luna trecută, Guvernul a adoptat ordonanţa propusă de ministrul Teodorovici, introducând o taxă de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din industria telecom.

La scurt timp, marii jucători din industria telecom, plus zeci de alţi actori din sector, au reacţionat, calificând prevederile drept contrare "cadrului legislativ european şi naţional" şi avertizând că vor afecta toţi utilizatorii de internet, telefonie şi servicii de televiziune. Într altele, aceştia au avertizat că măsurile Guvernului măresc taxele la un nivel care blochează dezvoltarea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice.

Noile tarife din mediul urban:

Noile tarife din mediul rural:

tarife digi în mediul rural