În primăvară, Guvernul PSD promitea că toate şcolile care nu au toalete şi apă curente vor deveni istorie. Politicienii nu doar că nu şi-au îndeplinit promisiunea, ci par că îi iau la mişto pe părinţi şi elevi.

Cu zece zile înainte să înceapă noul an şcolar, premierul Viorica Dăncilă anunţă că va aloca bani pentru şcolile care nu au grupuri sanitare sau apă curentă. Altfel spus, lucrări care nu s-au făcut peste vară să se facă într-o săptămână!

"Vrem să venim săptămâna viitoare cu o propunere prin care să alocăm fondurile pentru fiecare şcoală care nu are grup sanitar sau apă, să alocăm fondurile în aşa fel încât la începutul anului şcolar să rezolvăm această problemă", a spus sâmbătă, la Mamaia, premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a participat la şcoala de vară a femeilor din PSD, dar şi la un consiliu al partidului.

Declaraţia lui Dăncilă a fost întărită de vicepremierul Mihai Fifor, care a declarat că Ministerul de Interne, pe care îl conduce, a cerut fiecărei prefecturi câte o analiză făcută alături de inspectoratele şcolare judeţene.

"Vineri am terminat sintetizarea informaţiilor din fiecare judeţ, o prezentăm doamnei prim-ministru luni, ideea fiind aceea de a aloca fonduri ţintit către localităţi astfel încât să poată să rezolve problema cu grupul sanitar şi cu apa la începerea anului şcolar dacă reuşim să ne mişcăm foarte repede, iar dacă nu, în perioada imediat următoare", a spus Fifor.