În urma Adunării Generale a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, care a avut loc la Oradea între 11 şi 14 aprilie, studenţii din toată ţara au decis să ceară demisia ministrului tineretului și sportului, Bogdan Matei, despre care spun că este nepăsător faţă de tineri.

Studenţii îl acuză pe oficial că a scăzut cu aproape 3.000 numărul de locuri din programul naţional „Tabere Studenţeşti”, că tratează superficial exercitarea Președinției României la Consiliul UE şi că are o comunicare defectuoasă.

Conform Ordinului nr. 513/2019, în acest an, numărul total de locuri acordate în taberele studenţeşti a scăzut cu 2.858 de locuri, de la 10.000 la 7.142 de locuri.

„Având în vedere că observăm o indiferență totală de a creiona o viziune, în adevăratul sens al cuvântului, în sectorul tineret și că există o comunicare defectuoasă și neproductivă, ba chiar conflictuală cu partenerii direcți ai ministerului, considerăm că nu s-ar putea implementa o altă soluție viabilă decât demisia ministrului. În ultimele luni, nu am putut remarca doar o atitudine superficială și indiferentă la necesitățile studenților, ci și niște acțiuni care nu au în vizor dezvoltarea domeniului de tineret și îngreunează orice progres în cadrul acestuia. În momentul de față, această demisie ar putea fi cea care aduce o schimbare, menită să vină în sprijinul tuturor tinerilor din țara noastră”, a declarat Petrișor-Laurențiu Țucă, președinte ANOSR.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, peste 200 de lideri ai studenţilor din toată ţara s-au întâlnit la Oradea, pentru a dezbate priorităţile ANOSR. La deschiderea festivă a adunării generale a participat inclusiv ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Citeşte pe această temă şi articolul: Ecaterina Andronescu, faţă în faţă cu tinerii la Oradea: O elevă i-a reproşat că vrea tichii de mărgăritar, în timp ce şcolile au toalete în curte (FOTO)