Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care a numit-o pe Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei, în contextul în care în această zi expiră termenul de interimat la minister al Rovanei Plumb, a anunţat Administraţia Prezidenţiale.

Potrivit Mediafax, decizia vine în aceeaşi zi în care mandatul Rovanei Plumb, în calitate de ministru interimar al Educaţiei se încheie vineri, când expiră cele 45 de zile în care poate fi exercitată această funcţie, potrivit Legii 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor.

Plumb conducea Ministerul Educaţiei ca interimar, din 2 octombrie, după ce Valentin Popa şi-a dat demisia din această funcţie.

Propunerea lui Andronescu la Ministerul Educaţiei a fost făcută de premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat propunerea PSD, spunând că va analiza propunerea de a o numi pe Andronescu.  "Aici o să dureze un pic mai mult. S-ar putea ca un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus dna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorinţa domniei sale să meargă sau e dorinţa partidului", a spus Iohannis.