Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vrea ca la catedră să nu mai ajungă profesori nepregătiţi.

Oficialul a anunţat că îşi doreşte modificarea legislaţiei în aşa fel încât candidaţii care nu vor promova examenul de titularizare nu vor mai putea preda ca suplinitori, scrie edupedu.ro.

"E greu să vii în faţa elevilor dacă eşti tu un profesor de nota 5. Şi, de aceea, probabil că vom găsi o formulă în aşa fel încât cei care nu promovează examenul de titularizare să nu mai poată fi cuprinşi în învăţământ nici măcar suplinitori", a declarat Ecaterina Andronescu.

De asemenea, ea a contestat eficienţa şcolilor postliceale care pregătesc profesori, pledând pentru întoarcerea la liceele pedagogice. "E bine să luăm în considerare liceele pedagogice. Să nu uităm că toate aceste licee au clase sau grupe de exerciţiu pe care elevii învaţă să fie dascăli. Pedagogia şi principiile pedagogice se lipesc mult mai bine la vârsta asta. Postliceala, modulele astea pedagogice s-au dovedit insuficiente", a adăugat ministrul.

Ministrul Educaţiei a anunţat şi o nouă lege a învăţământului pe care o vrea realizată şi trimisă Parlamentului pentru dezbatere şi vot mai devreme decât anunţase iniţial. "Ne-am angajat să fie gata pe 30 martie să o transmitem către Parlament. Cred că trebuie finalizată mai repede, la sfârşitul lunii ianuarie, jumătatea lunii februarie", a spus Andronescu.