Încă unul dintre politicienii care conduc ţara se dovedeşte un plagiator. Jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit că strategul PSD, Darius Vâlcov, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în economie, la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. 

Potrivit articolului publicat în Press One, lucrarea de doctorat a lui Vâlcov, intitulată "Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană", are 212 pagini, din care mai mult de 100 sunt plagiate. 

Vâlcov s-a înscris la doctorat în 2001, când România se afla la începutul perioadei de preaderare la Uniunea Europeană. Cu toate că studiile doctorale au durat 7 ani, iar tema îşi pierduse orice importanţă la momentul susţinerii tezei, Darius Vâlcov nu a reuşit să producă o lucrare originală. Dezvăluirea Emiliei Şercan arată că lucrarea este plagiată din mai multe cărţi, unele indisponibile online.

Conducătorul de doctorat al lui Darius Vâlcov este profesorul Emil Negrea de la ASE, care între timp s-a pensionat.

Printre lucrările din care Vâlcov a copiat, uneori inclusiv notele de subsol, se numără: "Managementul modern", scrisă de Samuel C. Certo, apărută la Editura Teora din Bucureşti în 2002, "Dicţionar de management şi finanţe", de Richard Koch, "Managementul strategic al întreprinderilor şi provocările tranziţiei", scrisă de Marcela Naneş şi apărută în anul 2000 la Editura All Beck, "Finanţe manageriale", scris de canadienii Paul Halpern, Fred Weston şi Eugene Brigham, publicat de Editura Economică în 1998, "Finanţe. Teoria pieţelor financiare", scris de Ion Stancu şi publicat la Editura Economică în 1997, "Gestiunea financiară a întreprinderii", scrisă de Nicolae Schigea, Laura Giurcă Vasilescu, Roxana Ispas şi Cristian Stanciu, apărută în 2005 la Editura Universitaria din Craiova.

Darius Vâlcov nu a răspuns la telefon şi nici la mesajul prin care i s-a solicitat un punct de vedere.