Ministerul Educaţiei a publicat, miercuri, o listă cu 1.328 de teze de doctorat, din cele 7.000 pe care ministrul Monica Anisie a promis, în urmă cu câteva săptămâni, că le va pune la dispoziţia curioşilor. Toate lucrările au fost susţinute începând din iunie 2016.

Totuşi, actul de transparenţă este unul făcut pe jumătate, pentru că doar o mică parte dintre ele pot fi citite. Majoritatea lucrărilor sunt încă în perioada în care autorii lor pot opta pentru publicarea lor ca volume distincte, aşa că, potrivit Ministerului, vor deveni publice abia mai târziu.

Pe lista tezelor publicate se numără şi 88 de lucrări susţinute la Universitatea din Oradea. Din acestea, doar 42 pot fi citite, celelalte fiind la rândul lor în aşa-numita "perioadă de graţie".

Printre lucrările care pot fi descărcate se numără "Utilizarea terapiei prin realitate virtuală în recuperarea pacienţilor cu accident vascular cerebral", teză susţinută în 2019 de Lavinia Butuc, "Ţara Moţilor în perioada 1919-1938" de Maria Sicoe (susţinută în 2017) ori "Lumi paralele în proza lui Sorin Titel", de Camelia Ghideu.

Lista tezelor publicate se poate găsi aici!