Trei deputaţi UDMR, inclusiv bihoreanul Szabó Ödön, vor să modifice Legea Educaţiei, depunând un proiect în acest sens, scrie Edupedu.ro.

Printre altele, proiectul propune extinderea şcolilor cu predare în limbile minorităţilor, transport decontat integral pentru elevii minorităţii, dublarea costului standard per elev şi dublarea finanţării de bază per student în cazul minorităţilor, examene în limbile minorităţilor.

De asemenea, UDMR propune şi introducerea de panouri bilingve în toate şcolile cu predare în limba minorităţilor, profesorii să dea teme pentru acasă cel mult o dată la 2 ore ale disciplinei, Bacalaureat de două tipuri care să dea acces inclusiv la examen de permis auto fără taxă şi introducerea bonelor în rândul personalului didactic auxiliar.

Szabó Ödön a declarat pentru Edupedu.ro că formaţiunea este deschisă la orice formă de promovare a prevederilor acestei legi. "Propunerea nu am făcut-o ca să fie depusă şi să rămână fără efect, nefiind aprobată. Poţi să treci propunerile având o discuţie serioasă cu cei care au majoritatea în momentul de faţă. M-aş bucura să avem o discuţie deschisă şi avem tot interesul să fim parteneri pentru corectarea lucrurilor care nu funcţionează", a declarat Szabó Ödön, pentru Edupedu.ro. "Că va fi o nouă lege sau că se va merge pe structura actuala şi va fi o revedere a Legii 1 mai puternică, acestea sunt detalii tehnice de care noi nu ne cramponăm", a mai spus deputatul.