Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată, sâmbătă, candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale. Social-democraţii au prezentat-o pe o învingătoare, Dăncilă intrând în sala de congresului partidului pe muzica din filmul Rocky 3. 

Potrivit Digi24.ro, la congresul extraordinar al PSD au fost prezenţi peste 1.000 de delegaţi din partea organizaţiilor social-democrate din teritoriu. Totodată, la congres s-a aflat şi Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

Candidatul la scaunul de la Cotroceni a intrat în sala de şedinţă cu 15 minute mai târziu decât colegii săi, defilând pe melodia "Eye of the tiger" din filmul Rocky 3. Aceasta a fost urmată de soul ei, de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și de secretarul general PSD, Mihai Fifor.

Cei prezenţi au votat în unanimitate pentru pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

"Sunt un om ca oricare altul, un om dintre oameni. M-am născut într-un oraş mic, o familie de oameni simpli. Sunt inginer şi am fost 8 ani profesor. Azi sunt soţie, sunt mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm şi care mi-a stat mereu alături. Orice lucru pe care l-am făcut şi orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, copii, tineri, pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni", a spus Dăncilă, în cadrul congresului, conform sursei citate. 

În timpul discursului electoral, aceasta l-a atacat pe actualul preşedinte al ţării, Klaus Iohannis, fiind aplaudată furtunos de clegii de breaslă. "Să îţi amintesti de poporul român dupa 5 ani de mandat e o dovadă de cinism, e o dovadă de dispreţ pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alături, pentru cel ce promitea lucrul bine făcut. Pare că ceasul a stat de mult. Pentru noi toţi ceilalţi au trecut 5 ani de nimic", a mai adăugat Viorica Dăncilă, prezidenţiabilul PSD.

Într-o declaraţie acordată presei centrale înainte de lucrările Congresului, Viorica Dăncilă a spus că intră în competiţie cu şanse "de câştigător"."Voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări", a mai spus Dăncilă, potrivit sursei.