Interpretul de muzică ușoară Mihai Constantinescu a murit, marți seară, la vârsta de 73 de ani, în urma unui stop cardio respirator. Artistul era bolnav de mai multe luni, în urma unui infarct miocardic, fiind internat la Spitalul Floreasca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţa, citat de Agerpres, decesul a fost constatat la ora 19. 

Artistul fusese internat din 13 mai la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce suferise un stop cardiorespirator şi a fost resuscitat. 

"Artistul, din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă, a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă", preciza, o zi mai târziu, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Libertatea.ro notează că artistul suferea de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie și insuficiențe respiratorii din cauza cărora, în urmă cu zece ani, a suportat două intervenții chirurgicale pe cord, cand i s-au montat două valve, la o clinică din Târgu Mureș.

Vocea mai multor generații

Interpretul şi compozitorul Mihai Constantinescu s-a născut la Bucureşti, la 4 ianuarie 1946. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (1973). A făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii şi a studiat muzica la Şcoala Populară de Artă (1972), la clasa Floricăi Orăscu. A apărut în spectacole de revistă la Casa Studenţilor ''Grigore Preoteasa'' din Bucureşti şi a făcut parte din formaţiile Mondial şi Dixie '74.

Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, în care Magdin cânta la trompetă, Marcel Dragomir la saxofon, Marius Ţeicu la pian.

TVR mai amintește că prietenii și apropiații l-au descris adesea ca pe un artist sentimental și sensibil. La rându-i, declara că mereu s-a simțit "ca un copil puțin mai mare și poate un pic mai înțelept".

„Iubit de mici și mari, Mihai Constantinescu a dat muzicii românești unele dintre cele mai îndrăgite șlagăre. A pus pe portativ iubire, zâmbete, flori și raze de soare, strânse in cântece care au încântat generații după generații. Cu timbrul său vocal special, Mihai Constantinescu a cucerit scena, televiziunea și publicul. Pentru generații întregi, Mihai Constantinescu va rămâne unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. A cântat în melodiile sale iubirea și bucuria de a trăi”, scrie tvr.ro.

Șlagăre celebre

Mihai Constantinescu a fost un artist cu adevărat îndrăgit, cucerind cu piesele sale joviale generații întregi. TVR amintește notează că în anii ‘70, Mihai Constantinescu a făcut spectacol în "Un trio formidabil", alături de Marius Țeicu și Olimpia Panciu, lansat de Titus Munteanu.

Mai târziu, a fascinat publicul cu melodiile interpretate alături de Anastasia Lazariuc.

Una dintre cele mai populare melodii interpretate de cei doi a fost „Maria” (video).

De asemenea, printre cele mai cântate melodii ale lui Mihai Constantinescu a fost „O lume minunată”, ”Iubiți și câinii vagabonzi” sau „Vitezomanul Gică” (video).