Un prahovean a spart în noaptea de luni spre marţi sediul Poliției din localitatea Cornu, judeţul Prahova. Bărbatul, care a fost prins miercuri seara, a furat probele dintr-un dosar care îl viza.

Potrivit Digi24.ro, individul era suspectat într-un dosar de înșelăciune, în care era acuzat că ar fi vândut bilete false la festivalul Neversea.

Crezând că ar putea scăpa de pedeapsă dacă distruge probele, individul a spart luni noaptea sediul Poliţiei şi a luat cu el mai multe componente IT care erau depozitate în biroul unui ofiţer.

"În ziua de 20 august, ne-am sesizat din oficiu cu privire la faptul că din sediul postului au fost sustrase anumite componente IT ce se aflau depozitate şi sigilate ca obiecte corp delict", a declarat purtătorul de cuvânt al Polției Prahova, Oana Bunghez, potrivit sursei citate.

Individul a fost prins după aproape 48 de ore, în zona oraşului Vălenii de Munte. Bărbatul este cercetat pentru furt calificat, pe lângă dosarul mai vechi de înșelăciune.

Sursa mai precizează că, cel mai probabil, o anchetă internă va stabili cum a fost posibil ca un sediu de Poliţie să fie prădat.