Accident groaznic, miercuri seară, în Capitala Ungariei. Un vas plin cu turişti s-a scufundat în jurul orei 22, după ce un alt vas s-a izbit de el, în contextul în care Dunărea era foarte agitată din cauza unei furtuni. Şapte persoane au murit, iar 19 erau date dispărute joi dimineaţă.

Potrivit Libertatea.ro, turiştii sunt din Coreea de Sud a anunţat Ministerul de Externe de la Seul. La bordul vasului se aflau 33 de sud-coreeni, dintre care şapte au fost salvaţi.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a ordonat "desfăşurarea tuturor resurselor disponibile" pentru a veni în ajutorul concetăţenilor săi, scrie AFP citând un mesaj al palatului prezidenţial de la Seul.

Serviciul de ambulanță din Ungaria a precizat că sunt slabe șanse să mai fie găsiți supraviețuitori, informează Reuters. 

La bordul navei se aflau 30 de turiști din Coreea de Sud, trei ghizi și doi membri ai echipajului. 

Nava a fost ancorată în apropierea clădirii Parlamentului ungar și a fost lovită de un alt vas de agrement, apoi a fost cufundată în fluviu din cauza unor curenți puternici datorită unei furtuni care s-a produs la Budapesta.

Mass-media din Ungaria anunţă că ar putea exista mai multe victime în urma accidentului.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 2.00 noaptea, ora locală. Nava care s-a scufundat era botezată ”Sirena” și avea două punți, pe două niveluri și o capacitate de 45 de persoane, fiind utilizată pentru turiști.

Dunărea a inundat zona, producându-se curenți puternici, iar în Budapesta plouă abundent, ceea ce îngreunează eforturile de salvare.

Ministrul de externe din Coreea de Sud a confirmat că 19 persoane au fost date dispărute și a precizat că autoritățile din țara sa sunt pregătite să trimită la Budapesta o echipă specială care va oferi asistență inclusiv pentru familiile victimelor.

Potrivit ministerului de externe sud-coreean, 7 persoane au fost salvate, informează The Korea Herald.Purtătorul de cuvânt al agenției de turism care a organizat excursia a declarat, într-o conferință de presă susținută în Capitala Coreei de Sud, că cel puțin un copil se află printre cei dispăruți.