Trupul jurnalistei Cristina Ţopescu a fost incinerat, joi, într-o ceremonie la care au luat parte apropiaţi ai acesteia, în Capitală. În ciuda speculaţiilor, cenuşa vedetei TV nu va fi adusă la Oradea. Familia a anunţat că cenuşa va rămâne într-un cavou, în Bucureşti.

Ar fi vrut la mare...

Potrivit presei centrale, trupul neînsufleţit a rămas până joi dimineaţă la capela cimitirului Bellu, apoi a fost dus la crematoriul Vitan-Bârzeşti pentru incinerare. Apropiaţii Cristinei au spus că aceasta ar fi fost dorinţa ei, arată stirileprotv.ro, care mai menţionează că prietenii jurnalistei spun că ea şi-ar fi dorit ca cenuşa sa să fie aruncată în mare, pentru că iubea foarte mult şi marea.

Legat de incinerare, în ultimele zile au apărut mai multe zvonuri care arătau că cenuşa Cristinei Ţopescu ar urma să fie adusă la Oradea, oraşul în care s-a născut în 1960 şi unde ar avea mai multe rude. Până la urmă, informaţia nu s-a confirmat.

Mama vedetei TV, Rodica Ţopescu, a venit din străinătate pentru funeralii. Conform capital.ro, aceasta a depus la capela din Cimitirul Bellu o coroană cu flori pe care scria "Iubirea vieţii mele, mămica", iar la intrare le-a declarat jurnaliştilor prezenţi că cenuşa fiicei sale va fi depusă într-un cavou din Cimitirul Bellu.

Înconjurată de apropiați

Libertatea.ro scrie că incinerarea vedetei TV a avut loc joi, în jurul orei 13, ceremonia durând aproximativ o oră şi jumătate. La eveniment au au participat în jur de 20 de persoane, cei mai importanţi oameni din viaţa ei.

Fosta soţie a lui Cristian Ţopescu, Christel Ungar, a fost prezentă la căpătâiul jurnalistei. De asemenea, medicul Monica Pop a stat în permanenţă alături de mama Cristinei, Rodica Ţopescu, care abia s-a putut ţine pe picioare, dar şi un frate vitreg al jurnalistei.

Printre cei prezenţi s-au aflat Ştefan Bănică Jr, fostul iubit al Cristinei Ţopescu din anii 90, care a apărut cu un buchet de trandafiri albi, şi prezentatoarea TV Andreea Berecleanu, care care a fost prezentă şi la priveghi, cu o zi înainte.

De asemenea, a fost prezent şi un preot caterisit, care nu a fost trimis de Biserica Ortodoxă Română.

Avea inima prea grasă

Între timp, arată Libertatea, medicii legişti de la Serviciul de Medicină Legală Ilfov au efectuat miercuri necropsia inimii Cristinei Ţopescu. Vedeta de televiziune avea inima mai grasă decât normal, fapt care ar fi putut conduce la tulburări cardiace şi chiar la producerea unui infarct.

"Necropsia pe cord a evidenţiat o inimă ceva mai grasă decât este normal să fie. Grăsimea depusă între muşchii inimii ar fi putut conduce la tulburări cardiace şi chiar la producerea unui infarct miocardic. Au fost recoltate probe de laborator pentru examenul microscopic, care, sperăm, să ne dea mai multe răspunsuri în ceea ce priveşte cauza morţii ei, despre care credem că a fost un infarct", au explicat surse medicale.

Cum se ştie, jurnalista Cristina Ţopescu a fost găsită moartă duminică seară, după ce o vecină care îi era şi prietenă a sunat la 112 zicându-le poliţiştilor că nu a mai văzut-o de trei săptămâni. Jurnalista suferise de depresie pentru că nu se descurca cu banii după ce a plecat de la Antena3, a dezvăluit aceeaşi prietenă, zilele trecute.

La finalul anului trecut, Cristina Ţopescu devenise consilier al ministrului Sănătăţii. În cele 3 săptămâni în care a lipsit, şi cei de la minister au încercat să o contacteze pe jurnalistă, însă fără succes. La un moment dat, au crezut că este plecată în străinătate şi de aceea nu răspunde la telefon.

Cristina Ţopescu avea 59 de ani. Era fiica celebrului comentator sportiv Cristian Ţopescu, cei doi fiind foarte apropiaţi. Jurnalista a suferit foarte mult când, în 2018, tatăl ei s-au stins.

De altfel, la imaginea de profil pe contul ei de Facebook, jurnalista păstra o fotografie care arăta relaţia specială dintre cei doi...