La finalul slujbei de duminică, un preot de la Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca a împărtăşit zeci de credincioşi folosind aceeaşi linguriţă.

Imaginile cu enoriaşii aşteptând la coadă şi împărtăşindu-se „la comun” au fost difuzate de presa din Cluj Napoca.

Contactat de jurnalişti, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a promis măsuri. „Vom face o anchetă şi vom lămuri subiectul. Nu există excepţii de la reguli, indiferent de cine e vorba”, a declarat Abrudean.

În schimb, Mitropolia Clujului i-a luat apărarea preotului, arătând că niciun enoriaş nu şi-a adus propria linguriţă, pentru de a fi astfel împărtăşit.

„În ceea ce privește administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioșilor care doresc să fie împărtășiți separat, la final, cu lingurița lor adusă de acasă, să anunțe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obișnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioși vechi, care așa s-au împărtășit de fiecare dată, și nu au reținerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanței militare, slujbele vor acea loc în biserici fără credincioși”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.