Anunţ şoc, legat de numărul deceselor provocate de coronavirus. Italia a raportat, vineri, un nou record, de 969 de decese în 24 de ore! Unii experţi au avertizat că în aceste zile s-ar putea înregistra un vârf.

Potrivit Digi24.ro, "este, de departe, cel mai mare număr de decese anunţat până acum, chiar dacă autorităţile au precizat că 50 dintre aceste persoane au decedat cu o zi înainte, dar nu fuseseră luate în calcul în bilanţul anunţat joi".

Precedentul record se înregistrase la sfârşitul săptămânii trecute, 793 de morţi într-o singură zi.

Sursa citată mai arată că, de la începutul epidemiei, la sfârşitul lunii ianuarie, numărul total al morţilor în Italia a depăşit 9.100.

Italia este, în continuare, ţara care suferă cel mai mult de pe urma pandemiei de SARS-CoV-2.

În România, numărul morţilor de coronavirus a ajuns, vineri, la 25. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, cel mai recent deces s-a înregistrat în cazul unui bărbat în vârstă de 81 ani, din Bucureşti, internat prin Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului SF IOAN în 26.03.2020, ulterior transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, acolo unde s-a înregistrat în data de 27.03.2020 decesul în secţia de ATI. Nu au fost furnizate date legate de comorbidități.

De asemenea, până vineri, în ţară au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 41 la Bucureşti, 7 la Iaşi, 6 la Craiova, 6 la Constanţa şi 2 la Cluj).