Incendiu de proporţii, declanşat sâmbătă la fabrica de condimente şi mixturi alimentare Solina din Alba Iulia. Focul nu a putut fi stins nici după 24 de ore.

Potrivit portalului de știri Alba24, pompierii s-au luptat cu flăcările toată noaptea pentru a lichida focarele de sub zidurile halei care s-a prăbuşit în urma incendiului.

Duminică dimineaţă, la faţa locului erau mobilizaţi 30 de pompieri care acţionau cu 6 autospeciale cu spumă şi apă, o autoscară mecanică şi 3 motopompe.

Având în vedere fumul propagat de arderea materialelor, la faţa locului a fost adus laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba pentru stabilirea calităţii aerului în zona focului dar şi a celor mai apropiate aglomerări urbane

Potrivit analizelor nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor de referinţă astfel încât să fie pusă în pericol sănătatea populaţiei.

După stingerea incendiului o comisie de anchetă formată din specialişti va demara cercetările pentru stabilirea cauzelor care au generat apariţia şi propagarea acestuia.