Alertă de securitate la Strasbourg, marți seară. Mai multe focuri de armă au fost trase la Târgul de Crăciun, iar cel puțin patru persoane au fost ucise și 11 rănite. Bilanțul este, însă, unul provizoriu, cifrele fiind în continuă actualizare.

Potrivit agenției de știri Mediafax, șapte dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée. De asemenea, el l-a trimis de urgenţă, marţi seară, pe ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, la Strasbourg.

Poliţia franceză a transmis că autorul atacului armat a fost identificat, dar este în continuare în libertate. "Este analizată ipoteza unui atac terorist", a declarat un oficial din cadrul Poliţiei franceze.

Potrivit informaţiilor difuzate de Le Figaro și preluate de HotNews.ro, presupusul autor al atacului armat se numeşte Chérif C. şi este născut în 1989. El a fost încercuit marți seară de polițiști, dar până la transmiterea acestei știri nu a fost prins. Atacatorul a fost identificat drept un suspect de furt, în vârstă de 29 de ani. Locuința sa ar fi fost percheziționată în cursul zilei de marți, în legătură cu un caz de jaf.

Situaţia este analizată de Parchetul antiterorist al Franţei în colaborare cu Parchetul din Strasbourg.