O româncă aflată în vacanţă în Costineşti a urmărit timp de câteva zile copiii care cerşeau în mai multe locuri din staţiunea Costineşti. Aceştia ţineau căţei şi pluşuri în mâini, iar seara din cauza epuizării adormeau pe cartoane, în faţa trecătorilor.

Potrivit libertatea.ro, scenele au fost filmate săptămâna trecută, de Ionela, turistă în Costineşti, şi preluate ulterior de jurnalista Andreea Trandafirescu, pe blogul ei.

Jurnalista povesteşte că în prima zi de vacanţă femeia a văzut pe aceeaşi stradă, trei băieţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, toţi întinşi pe cartoane şi cu pahare din plastic lângă ei.

Aproape de Max Beach, femeia a filmat o fetiţă de 8-10 ani cu un căţel lângă ea şi acoperită cu o pătură murdară.

Într-o altă zi, femeia a fotografiat o fetiţă care îşi strângea jucăriile primite de la trecători, iar pe aceeaşi alee a pozat un băieţel murdar care dormea pe un carton. Potrivit site-ului de ştiri, turista a numărat nu mai puţin de 14 copii în "investigaţia" sa.

Pe lângă asta, turista a stat de vorbă cu câţiva dintre ei, care spuneau aceeaşi poveste. Toţi au susţinut că sunt din Mangalia şi că îşi caută sora pentru a merge cu trenul, spre casă. "Când le-am spus să mergem la Poliţie mi-au zis că le e frică de Poliţie. Nu părea să le fie frică de Poliţie. Era practic un text învăţat, toată poezia asta", a povestit Ionela, în cadrul emisiunii "La fix" difuzată pe portalul libertatea.ro.

Spre seară, micii cerşetori se ridicau de pe cartoane şi mergeau în parcarea hotelului Victoria, unde erau aşteptaţi de doi adulţi care le luau banii adunaţi peste zi. După aceea, micuţii se întorceau la locul de cerşit. 

Tânăra a depus plângeri la Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Constanţa şi la Protecţia Copilului Constanţa, însă reprezentanţii celor două instituţii nu au reacţionat încă. "La IPJ Constanţa am primit un număr de înregistrare. De la Protecţia Copilului nu am primit nici măcar un mail înapoi", a declarat femeia, în cadrul aceleaşi emisiuni.