Atenţie, şoferi, verificaţi-vă documentele maşinii înainte de a pleca de acasă! Duminică au intrat în vigoare prevederile potrivit cărora autovehiculele a căror Inspecţie Tehnică Periodică a expirat îşi pierd dreptul de a mai circula pe drumurile publice întrucât certificatul de înmatriculare al maşinii va fi suspendat.

Potrivit Mediafax.ro schimbul de date se va face automat între Registrul Auto Român şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Şoferii care circulă fără verificarea tehnică periodică riscă o amendă de până la 2.950 lei şi rămân fără plăcuţele de înmatriculare. Aceştia îşi vor putea pune maşina în circulaţie doar după ce autovehiculul va trece din nou prin verificările Registrului Auto Român.

Se suspendă înmatricularea!

La fel, sancţiunile s-au înăsprit şi în cazul autovehiculelor vândute care nu au fost transcrise în termen de 90 de zile pe noul proprietar.

"Numeroşi cetăţeni ne-au adresat petiţii şi au pus întrebări referitoare la ce posibilitate au după ce vând un autovehicul să urmărească starea înmatriculării şi să se asigure că noul proprietar va transcrie vehiculul pe numele său astfel încât să nu mai fie puşi în situaţia de a plăti amenzi pentru o maşină pe care nu o mai au. Începând cu data de 20 mai, va intra în vigoare o nouă instituţie, cea a suspendării înmatriculării vehiculului, aceasta reprezentând o interdicţie temporară de circulaţie a vehiculului pe drumului public, nu echivalează cu o radiere", a declarat pentru Mediafax.ro comisar şef Florin Catană, directorul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).