Ionel Marcel Lepa, bărbatul care l-a împuşcat mortal pe poliţistul din Timiş, a fost prins, marţi dimineaţa, în jurul orei 5, de o echipă de flagrant a Biroului de operaţiuni speciale şi o echipă SIAS, la aproximativ 7 kilometri de locul crimei, în casa bunicii unui prieten de-al său, din localitatea Remetea Mare (jud. Timiş).

Surse din anchetă au dezvăluit pentru Adevărul.ro că, la sosirea mascaţilor, criminalul a urinat pe el. 

Potrivit poliţiştilor, bărbatul era rănit, iar rănile i se agravaseră. Poliţiştii au mai verificat casa respectivă luni şi au găsit urme suspecte de sânge. 

Lepa avea asupra lui un pistol, mai multe gloanţe, două chei, un stick de memorie, un micro-SD şi o folie de pastile, scrie digi24.ro. Imagini cu momentul capturării au fost făcute publice.

"În urma activităţilor informativ operative desfăşurate de poliţişti, bărbatul care l-a ucis pe poliţistul din judeţul Timis a fost depistat, în această dimineaţă, pe raza localităţii Remetea Mare, din judeţul Timiş. Acesta prezintă plăgi prin împuşcare, care datează cel mai probabil de duminică, motiv pentru care s-a solicitat intervenţia ambulanţei. La momentul localizării şi prinderii acestuia, poliţiştii nu au făcut uz de armamentul din dotare. În cauză este întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş efectuează cercetări", au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Duminică, bărbatul l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei, de la postul de poliţie din oraşul Recaş. Acesta fusese mobilizat împreună cu un coleg să-l prindă pe Lepa, infractor urmărit internaţional.

Cei doi au plecat împreună cu alţi doi poliţişti de la Investigaţii Criminale în satul Izvin, la aproximativ 5 kilometri de Recaş, unde aveau informaţii că Marcel Lepa se ascundea într-o casă. Fugarul a sărit pe o fereastră în faţa agentului Amariei, pe care l-a împuşcat de la mică distanţă cu două gloanţe: unul în zona sternului şi al doilea la baza gâtului, în trahee, scrie Adevărul.ro. Un alt poliţist a fost rănit la picior.  

Lepa a fugit apoi cu unul dintre poliţiştii de la Investigaţii Criminale pe urmele lui, care ar fi tras asupra ucigaşului peste 30 de cartuşe. După câteva sute de metri, Lepa a pătruns într-o curte şi i-a ameninţat pe proprietari cu pistolul în schimbul cheilor autoturismului. A pornit cu maşina, dar a intrat după câţiva metri într-un şanţ. Deşi poliţistul care-l urmărea a reuşit să-l rănească la umăr, Lepa a reuşit din nou să se facă nevăzut, fugind peste un câmp şi intrând apoi într-un pâlc de pădure.