Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în România a ajuns la 65. Luni seară, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat încă 13 decese, toate din Suceava.

"Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus. Toate cele 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 şi 80 de ani au fost internate în Spitalul Judetean de Urgenţă Suceava, în mai multe sectii, după cum urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie", arată mesajul GSC.

Potrivit sursei citate, "decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie 2020".

Digi24 subliniază că aceste decese "nu au fost raportate la timp", dată fiind situaţia de la spitalul din Suceava, unde numărul cazurilor a "explodat" în ultima perioadă, din cauza proastei gestionări a cazurilor de coronavirus de către fosta conducere a unității, și unde foarte multe cadre medicale au fost infectate cu COVID-19.

Jurnaliștii mai arată că fostul manager a fost demis după ce cadrele medicale de acolo au reclamat că există un haos organizatoric, iar pacienții au reclamat că nu primesc nici mâncare și nici apă. O echipă de la Iași a fost trimisă pentru a sprijini activitatea acestui spital.

Este cel mai mare număr de decese făcut public la o singură raportare.

Până duminică seară, fuseseră consemnate oficial 43 de decese. Luni, GSC a anunţat, în total, 22 de morţi.