Poliţia se confruntă cu unul dintre cele mai grave cazuri de omor petrecut în ultimii ani în România. Două adolescente ar fi fost răpite de un bărbat din Caracal, care ulterior le-a omorât.

Ucigaşul, despre care se presupune că ar fi un mecanic auto, le-ar fi tranşat, le-ar fi incendiat o parte din rămăşiţe, iar altele le-ar fi dizolvat în acid.

A sunat degeaba la 112. STS a dat adrese greşite!

Alexandra Măceşeanu, o elevă de 15 ani din localitatea olteană Dobrosloveni, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" Caracal şi membră a ansamblului folcloric "Dor de Romanaţi", a plecat din satul natal spre Caracal, pe o distanţă de 8 kilometri, cu o maşină de ocazie, în dimineaţa zilei de miercuri, 24 iulie.

Părinţii n-au mai putut s-o contacteze telefonic, motiv pentru care au alertat Poliţia în cursul aceleiaşi zile, scrie adevarul.ro.

Potrivit unor surse din anchetă, copila a rămas fără telefonul performant, care a fost găsit ulterior de Poliţie pe raza localităţii Redea, aflate pe traseul dintre Dobrosloveni şi Caracal, notează aceeaşi sursă.

Chiar şi aşa, Alexandra a găsit un telefon mobil mai vechi în casa presupusului răpitor şi a sunat la 112 joi, 25 iulie. Potrivit Digi24.ro, fata ar fi sunat de trei ori la 112.

Adevărul.ro scrie că adolescenta a oferit nenumărate indicii despre locul în care se află - casa unui bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani, despre care presupunea că este mecanic auto. În acelaşi timp, fata le-a citit angajaţilor de 112 detaliile de pe o carte de vizită găsită în camera în care era sechestrată. Fata găsise, însă, cartea de vizită a unui alt bărbat, nu a celui care o sechestrase.

Alexandra a vorbit nu mai puţin de 20 de minute cu dispeceratul 112. Degeaba, însă. 

În baza apelului la 112, angajaţii de la Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) le-au furnizat poliţiştilor trei adrese. Au fost, însă, adrese greşite!

"A fost un apel de la fata dispărută pe 24, cei de la STS ne-au transmis o arie în Munţii Apuseni şi trei locaţii greşite. Au mers cei de la IPJ Olt acolo şi nu au găsit nimic. Cei de la Dolj care se aflau în zonă s-au implicat cu ce aveau. Aşa au ajuns în zona locaţiei respective şi au văzut o maşină care fusese de câteva ori pe imagini", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, potrivit Mediafax.ro.

Descindere doar pe lumină

În dimineaţa zilei de vineri, 26 iulie, la ora 6, poliţiştii au descins la locuinţa principalului suspect, un bărbat în vârstă de 65 de ani, care locuieşte într-o gospodărie la marginea oraşului Caracal.

Potrivit martorilor, maşinile oamenilor legii ar fi ajuns încă de la ora 4 în zonă, însă poliţiştii au descins în locuinţă abia la ora 6.

Conform unor oameni implicaţi în anchetă, citaţi de adevarul.ro, ar fi fost singura modalitate de intervenţie, un mandat de percheziţie neputând fi pus în executare în intervalul 20.00 - 6.00.

Totuşi, unii experţi în drept, citaţi de aceeaşi sursă, spun că poliţiştii ar fi putut intra mai repede pe proprietate, dacă ar fi avut indicii indiciile comiterii unei infracţiuni sau că viaţa unei persoane ar fi fost pusă în pericol.

"Au făcut percheziţiile şi au găsit într-un butoi mai multe rămăşiţe umane cu nişte inele, bijuterii. Rămăşiţele vor fi expertizate", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

O altă adolescentă dispărută şi ucisă. Făptaşul ar fi acelaşi

Mihaela Luiza Melencu, elevă la Liceul Tehnic "Costin D. Neniţescu" din Craiova, a dispărut la jumătatea lunii aprilie. Ea plecase din localitatea natală, din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, aflată la 16 kilometri de Caracal, să ajungă în Caracal.

Bunicii fetei au anunţat că n-a mai revenit, de atunci pornind căutările, cazul de dispariţie fiind înregistrat la autorităţile din Dolj.

Ultima data, adolescenta din judeţul Dolj ar fi fost văzută de un vecin când aştepta o maşină la ocazie.

Acelaşi mecanic din Caracal este suspectat că a răpit-o şi omorât-o şi pe Mihaela. 

Suspectul principal: "Popicu"

Vineri dimineaţă, poliţiştii l-au găsit pe suspect în casă, un bărbat pe nume George Dincă (foto), cunoscut drept "Popicu’".

Oamenii legii au descoperit mai multe haine aparţinând celor două fete, bijuterii dar, cel puțin deocamdată, suspectul n-a recunoscut că ar avea vreo legătură cu dispariţia lor.

Anchetatorii au descoperit zeci de fragmente de oase, precum şi saci cu carne în frigider, despre care se presupune că este umană.

Probele au fost duse pentru investigaţii la Medicina Legală.

Potrivit portalului Adevărul.ro, anchetatorii au refăcut modul de operare al celui pe care-l consideră criminalul celor două fete.

Potrivit unor surse din anchetă, citate de jurnaliştii aceleiaşi publicaţii, bărbatul le-ar fi tranşat pe adolescente în bucătăria casei, după care le-ar fi descompus resturile umane cu acid scos din bateriile unor autoturisme.

Ulterior, resturile rămase ar fi fost îngropate pe teritoriul celor 1.500 de de metri pătraţi ai proprietăţii, care sunt săpaţi în cursul zilei de vineri, 26 iulie, cu utilaje aduse special de anchetatorii.

"Popicu", principalul suspect, este căsătorit şi are patru copii. Restul familiei locuieşte în Italia, iar Dincă era considerat de vecini un om bun.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti. El nu recunoaşte că ar fi comis crimele, potrivit unei declaraţii făcute de purtătorul de cuvânt al IGPR la Digi24.ro.