O profesoară în vârstă de 40 de ani a fost reţinută după ce a agresat doi copii de şase ani. Incidentul s-a petrecut la o şcoală din comuna Santău, judeţul Satu Mare.

Profesoara a atacat cu spray lacrimogen doi elevi din clasa pregătitoare, pretinzând ulterior că aceştia ar fi agresat-o primii.

Potrivit Presasm.ro, incidentul s-a petrecut miercuri. După incident, elevii au fost duşi la dispensarul medical din localitate, de unde au fost transferaţi la Spitalul din Tăşnad.   

Profesoara care a folosit spray-ul lacrimogen a câştigat recent concursul de profesor suplinitor la şcoala din comuna Santău cu nota 7, scrie Adevărul.ro.

Luminiţa F., în vârstă de 40 de ani, a fost reţinută de către procurori pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Satu Mare a deschis o anchetă. "Nu poţi să invoci legitima apărare în faţa unor copii de şase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înţeles. Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procuratura", a declarat Călin Durla, inspector general şcolar pentru presasm.ro.

Anchetatorii vor solicita în cazul profesoarei o contraexpertiză a avizelor medicale obţinute de către aceasta, cu toate că femeia deţine toate avizele, existând suspiciuni că acele ştampile au fost date "din pix" de către medici.