Parchetul General a anunţat, luni, că procurorul Anca Jurma, şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din Direcţia Naţională Anticorupţie şi fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi, a fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA.

Decizia vine după ce preşedintele Iohannis a dispus revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Procurorul general Augustin Lazăr a emis ordinul de delegare în această funcţie a procurorului DNA Anca Jurma.

Potrivit Digi24.ro, Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, notează sursa citată, procurorul general Augustin Lazăr a transmis "un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupţie".

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupţie, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituţional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor", a adăugat Ministerul Public într-un comunicat de presă.

Revocată luni din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a făcut, la prânz, declaraţii, transmiţându-le foştilor săi subordonaţi, dar şi românilor, să nu abandoneze lupta anticorupţie, deoarece "corupţia poate fi învinsă". Kovesi a spus că, după felul în care tratează legile Justiţiei, politicienii "vor protecţie pentru trecut, pentru prezent şi pentru viitor".