O fetiță a fost filmată în timp ce hrănea un pui de urs pe Transfăgărășan. În imagini se observă cum fata îi dă din mână mâncare și încearcă chiar să mângâie animalul săbatic sub privirile tatălui.

Filmulețul a fost postat de pagina de facebook Meteoplus, luni după-masa, iar evenimentul a avut loc pe Transfăgărășan, scrie site-ul romania24.ro.

În imagini sunt surprinși un tată alături de fiica lui care îi oferă din mână hrana unui pui de urs. La un moment dat, fetița chiar încearcă să mângâie patrupedul, dar acesta se trage.

Din fericire, animalul nu i-a atacat pe cei doi, însă pagina de jurnal de vreme a transmis că urșii pot fi periculoși și agresivi în special în perioada caniculară. După publicare, sute de internauți au comentat, spunând că tatăl este un „iresponsabil” și un „inconștient”.

„Câtă inconștiență, care putea fi plătită cu viața copilului! Animalul sălbatic, cât de drăgălaș ar părea tot același instincte sălbatice are”, a scris o femeie.

În ultimul timp, mai mulți oameni au fost atacați de urși. Un băiat de 15 ani din localitatea Casinul Nou, județul Harghita, a ajuns luni după-amiaza la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc cu multiple răni, după ce a fost atacat de un exemplar. Un alt atac a avut loc în același județ, la sfârşitul săptămânii trecute, când o femeie în vârstă de 29 ani, din Siculeni, mamă a şase copii, a fost rănită de un urs în timp ce se afla la cules de ciuperci.

Și în Bihor, urșii au ieșit la iveală, invadând mai multe curți din satul Budureasa.