Detalii înfiorătoare despre cum a reuşit Gheorghe Dincă să scape de cadavrul Alexandrei Măceşanu au apărut, sâmbătă, în spaţiul public.

G4media.ro a scris, citând surse apropiate anchetei, că Dincă ar fi ars cadavrul fetei joi, 25 iulie, după orele 13:00 – 14:00, după ce ar fi ucis-o, lovind-o cu pumnul şi cu palma, şi s-ar fi întors din oraş unde i-a aruncat telefonul şi cartela.

A incinerat-o cu carbid şi vaselină!

Însuşi Dincă le-ar fi declarat anchetatorilor că a făcut un amestec de vaselină cu pastile de carbid pentru a arde oasele într-un arzător improvizat într-un butoi din curte. Din acest amestec, specialiştii consultaţi de G4Media.ro susţin că a rezultat un mediu oxiacetilenic, de natură să dezvolte temperaturi superioare, în jur de 1.000 de grade.

În urma mărturiei lui Dincă, coroborată cu probele găsite la faţa locului, anchetatorii cred că acesta a pus corpul Alexandrei într-un arzător în care obişnuia să topească aluminiu. El ar fi pus lemne sub pirostriile instalaţiei, iar deasupra a pus un butoi care avea în partea de jos un grilaj, iar partea de sus descoperită. Corpul fetei ar fi fost pus pe grilaj. Aşa ar fi obţinut o temperatură în arzător în jur de 1.000 de grade Celsius. Oasele şi dinţii nu ar fi ars în totalitate, întrucât ar fi fost nevoie de o temperatură de 1.500 de grade Celsius. La fel, inelele şi fragmentele de lănţişor găsite în cenuşă nu s-ar fi topit decât la o temperatură mai mare de 1.000 de grade.

Ţesuturile şi oasele ar fi ars întrucât proveneau de la un om tânăr, în plin proces de creştere. La persoanele în creştere structura osoasă este relativ aerată, de aceea permite arderea mai uşoară şi într-un timp mai scurt, mai scrie sursa citată. Dacă a asigurat aeraj pentru aport de oxigen, flacăra putea fi asigurată cu temperatură mare pentru timp îndelungat, au mai explicat experţii pentru G4Media.ro.

Surse oficiale din cadrul DIICOT susţin că anchetatorii au doi martori, vecini cu bărbatul, care spun că au văzut fum şi au simţit un miros neobişnuit din curtea lui Dincă. Procesul de ardere ar fi durat 5 – 6 ore, până spre seară.

Explicaţii prin avocat

Pe de altă parte, noul avocat al lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat jurnaliştilor că clientul său şi-a menţinut declaraţiile date anterior cu privire la cele două fete, dar a spus şi că a crezut că tinerele erau prostituate.

"A dat indicii pentru a se lămuri cazul, a cooperat. Ancheta are un curs favorabil. A crezut că Luiza şi Alexandra sunt prostituate. Asta a fost în mintea lui. A recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale", a declarat avocatul, potrivit digi24.ro.

Dincă ar mai fi spus că Luiza Melencu a mers de bunăvoie cu el, adăugând însă că nu-şi aminteşte culoarea părului fetei şi negând vehement că ar fi incinerat-o şi pe ea, aşa cum a recunoscut că a procedat cu Alexandra.

Potrivit lui Lascoschi, Dincă a mărturisit doar cele două crime şi a negat că ar fi avut complici.