Un tânăr în vârstă de 27 de ani care intenţiona să tranziteze România cu destinaţia Ucraina a fost reţinut, iar procurorii cer arestarea lui, după ce a fost prins, pe Aeroportul Otopeni, în timp ce încerca să intre în ţară cu capsule cu cocaină în stomac.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe 26 iunie, individul, având iniţialele V.M., călătorea din direcţia Sao Paolo, via Barcelona, inculpatul V. M.

"Existând suspiciuni că acesta transportă substanţe interzise în stomac, tânărul a fost supus unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în stomacul bărbatului fiind 18 capsule cu substanţă", arată informarea.

Procurorii DIICOT au dispus efectuarea unei examinări fizice a călătorului, acesta fiind internat într-o unitate spitalicească din Capitală, în vederea aplicării unor proceduri medicale care să conducă la eliminarea capsulelor cu droguri din organism. 

"În urma analizei de laborator, substanţa din capsule a reacţionat pozitiv ca fiind cocaină, cantitatea totala depistata fiind de 143 grame", arată comunicatul.

Sâmbătă, el a fost reţinut pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc, în cursul zilei de duminică urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.