Doi comercianţi din România au fost amendaţi fiindcă vindeau găini colorate în galben pentru a părea să sunt găini de casă, de la ţară. 

Totul s-a petrecut în Galaţi, unde poliţiştii locali au intervenit după ce mai mulţi clienţi s-a plâns de faptul că puii s-au decolorat atunci când au fost pregătiţi pentru gătit, scrie Antena1.ro.

În urma unei razii în Piaţa Basarabenilor, poliţiştii au confiscat 12 kilograme de carne de pasăre pentru distrugere şi i-au amendat pe comercianţi. 

"Cantitatea de 12 kilograme de carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză, au fost sancţionate cu o amendă în valoare de 500 de lei fiecare. De asemenea, pentru a nu fi sancţionată, o a treia persoană a fugit de la locul faptei, abandonând o cantitate de 9,5 kilograme de carne de pasăre", a anunţat Biroul de Presă al poliţiei locale Galaţi. 

După primele verificări, oamenii legii au constatat că vânzătorii le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având şi o culoare specifică (galbenă), mai notează Antena1.ro.

Poliţiştii locali, care aveau informaţii că respectiva carne nu provine din gospodării, ci este cumpărată din supermarket, au făcut teste pe aceasta, şi au descoperit că la contactul cu apa, carnea de pui se decolora. 

"Mai mulţi cetăţeni ne-au adus la cunoştinţă că au achiziţionat carne de pasăre, de curte, însă la momentul preparării, apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm gălăţenilor să achiziţioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate şi autorizate corespunzător", a declarat şeful Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroul Evidenţa Persoanelor, Dănuţ Munteanu.