Un cutremur de suprafaţă, cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter, s-a produs în sudul Californiei vineri seară, la ora locală 21.19, a anunţat institutul american de geofizică USGS. Seismul a avut loc la o zi după ce statul american a fost zguduit de un alt cutremur cu magnitudinea de 6,4.

CNN scrie că, în urma celui de-al doilea cutremur, care a avut loc în apropiere de oraşul Ridgecrest, la nord-est de Los Angeles, au izbucnit mai multe incendii, iar mai multe persoane au fost rănite. "Au fost declanşate incendii, avem scurgeri de gaze, avem persoane rănite, oameni care au rămas fără curent. Încercăm să facem faţă cât de bine putem”, a declarat telefonic pentru Reuters primarul din Ridgecrest, Peggy Breeden, potrivit stirileprotv.ro.

Alţi oficiali au declarat că nu se cunoaşte încă amploarea pagubelor materiale sau a persoanelor rănite, dar că nu au fost raportate victime până la ora transmiterii acestor informaţii.

Această regiune a Americii nu a mai fost lovită de seisme atât de puternice din anul 1999. Totodată, specialiştii USGS au avertizat după cutremurul de joi că sunt şanse mari ca în zilele următoare să se producă un altul, şi mai puternic.