Este stare de urgenţă în Mexic, unde un cutremur cu magnitudinea 7,2 a avut loc vineri, la ora locală 17.39, fiind urmat de 225 de replici. Deocamdată, în urma seismului, au fost înregistrate doar daune materiale.

Seismul a durat un minut şi a fost al treilea cel mai puternic care a lovit ţara în ultimele şase luni, scrie site-ul stirileprotv.ro. El a avut loc la 24,6 de kilometri adâncime şi epicentrul, la 54 de kilometri nord-est de Pinotepa Nacional şi la 109 kilometri vest-sud-vest de Oaxaca.

Preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a convocat Comitetul Naţional de Urgenţe. De cealaltă parte, Luis Felipe Puente, coordonator privind protecţia civilă din cadrul guvernului, a informat că nu se aşteaptă valuri de tip tsunami pe coastele mexicane. „Nu au fost înregistrate daune majore. S-a simţit foarte puternic pe coasta Guerrero, de la Oaxaca la Michoacán, iar în Ciudad de México a provocat panică. Nu există pierderi de vieţi raportate şi nici mari daune materiale”, a spus secretarul guvernului Alfonso Navarrete.

În schimb, două persoane au murit după ce elicopterul în care se afla ministrul de interne din Mexic s-a prăbuşit în drum spre epicentrul cutremurului. 

Elicopterul mai avea doar 30 sau 40 de metri până la aterizare în zona cea mai afectată de cutremur, mai scrie sursa citată. Ministrul a scăpat cu răni uşoare, însă două persoane aflate la sol au murit în urma impactului.