Dan Barna, liderul Uniunii Salvaţi România, a fost ales drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din această toamnă. La congresul care a avut loc sâmbătă, Dan Barna a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate. 

Ceilallţi candidaţi au fost Mihai Goţiu (134 de voturi), Dumitru Stanca (5 voturi) şi Dragoş Dinulescu (3 voturi).  

"Am mai facut am mai făcut încă un pas în obiectivul Alianţei USR-PLUS 2020 de a guverna împreună. Au fost patru colegi în cursă, în urma rezultatelor USR m-a mandatat pe mine să reprezint acest partid. Este un rezultat care confirmă eforturile de doi ani de când conduc acest partid de a ne dezvolta şi de a creşte", a declarat Dan Barna, citat de adevarul.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, urmează ca şi partenerii de alianţă, reprezentanţii PLUS, să îşi desemneze candidatul la Preşedinţie şi la Primăria Generală, apoi fiind luată decizia finală cu privire la candidaturi.

Întrebat despre criteriile negocierilor între cele două formaţiuni, Dan Barna a spus sâmbătă că obiectivul principal este guvernarea în 2020. "Suntem pe un acord formal în cadrul negocierilor pentru un tandem: unul va fi candidatul la preşedinţie, altul la premier. Miza acestor discuţii cu PLUS este să construim un scenariu funcţional pentru România", a mai declarat preşedintele USR. 

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, că formaţiunea pe care o conduce îşi va desemna în două săptămâni, prin votul tuturor membrilor, atât candidatul la alegerile prezidenţiale, cât şi la Primăria Generală a Capitalei.

Apoi, vor fi decişi candidaţii finali pentru funcţiile de preşedinte şi de prim-ministru.