Premierul Viorica Dăncilă, proverbială pentru greşelile de exprimare, gafele diplomatice şi confuziile geografice, a comis marţi o nouă eroare: în timpul unei vizite în judeţul Suceava, şefa guvernului a declarat că se află în Hunedoara. Culmea este că nu a întrebat-o nimeni în ce loc se găseşte, deci a gafat fără să fi fost provocată, din proprie iniţiativă.

"Bună ziua! Aş vrea să încep prin a le ura la mulţi ani tuturor celor care îşi sărbătoresc azi ziua onomastică. Suntem într-o vizită în judeţul Hunedoara, vizită...", şi-a început Dăncilă o conferinţă de presă, fiind întreruptă de preşedintele PSD Suceava, Ioan Stan, care i-a şoptit: "Suceava!".

Ca s-o dreagă, Dăncilă a rememorat câteva din locurile prin care a oprit în ultimele zile: "În judeţul Suceava. Am fost în mai multe judeţe, în Hunedoara, am fost în judeţul Sălaj, am fost în Maramureş, vom pleca în judeţul Vaslui. Sunt foarte multe judeţe pe care vrem să le vizităm", a spus şefa Guvernului, citată de g4media.

O gafă similară de situare geografică, dar de o gravitate mult mai mare şi impardonabilă pentru un prim-ministru, a făcut Viorica Dăncilă pe 26 iulie 2018. Aflată în vizită oficială în Muntenegru, aceasta a spus, în cadrul conferinţei comune cu premierul muntenegrean, că îi pare bine să fie la Pristina, capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România. Ea a fost corectată de translatorul oficial, care a spus Podgorica, oraşul în care se află capitala statului Muntenegru.

De menţionat că în toate localităţile pe care le-a vizitat în ultimele două săptămâni ale campaniei pentru alegerile europene, Dăncilă a fost intenst contestată de protestatari, în dese rânduri fiind nevoită să se ascundă, să-şi schimbe programul şi traseul ori, pur şi simplu, să renunţe la apariţiile în faţa oamenilor.