Comitetul Executiv Naţional al PSD i-a validat marţi pe deputaţii Răzvan Cuc – pentru funcţia de ministru al Transporturilor şi pe Daniel Suciu – pentru cea de ministru al Dezvoltării Regionale, care va îndeplini şi funcţia de vicepremier, a anunţat la finalul şedinţei premierul Viorica Dăncilă, potrivit Romania24.ro.

“Acestea sunt cele două nominalizări votate în cadru CExN, nominalizări care cred eu că trebuie acceptate de domnul preşedinte Iohannis”, a spus premierul, care afirmă despre cei doi social-democraţi că îndeplinesc criteriile necesare pentru a coordona aceste portofolii. Întrebată ce va face dacă şeful statului nu va accepta nici de această dată cele două propuneri, Viorica Dăncilă a apreciat că aceasta “ar fi un dezastru”.

În legătură cu criticile aduse nominalizării la Transporturi, Viorica Dăncilă a precizat că Răzvan Cuc nu a fost schimbat din funcţie, ci şi-a dat demisia din guvernul Mihai Tudose. "Am considerat că Răzvan Cuc are experienţă şi că poate prelua din mers toate problemele care sunt la nivelul ministerului”, a motivat prim-ministrul, întrebat de ce Cuc a fost propus din nou de PSD la şefia Ministerului Transporturilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi seara că, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza cele două propuneri ale conducerii partidului pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, va fi luată o nouă decizie, “poate mai apăsată”.

Citeşte mai multe pe www.romania24.ro