Familia unui adolescent de 17 ani din Bacău va trebui să plătească 40.000 de lei unei tinere de 15 ani, pe care fiul lor a umilit-o şi şantajat-o cu poze şi filmuleţe indecente postate pe Facebook. Hotărârea a fost dată de Tribunalul Bacău şi a rămas definitivă, deoarece nici una dintre părţi n-a atacat-o.

Potrivit adevarul.ro, scandalul a izbucnit în octombrie 2017, când mama fetei a făcut plângere la Poliţie, din pricina imaginilor apărute pe internet cu adolescenta. Atunci, băiatul a fost arestat preventiv, iar ulterior plasat în arest la domiciliu.

Ancheta poliţiştilor a scos la iveală comportamentul şi faptele acestuia. Fata de 15 ani a povestit că l-a cunoscut pe băiat pe Facebook, unde au început să vorbească, la început având discuţii banale. La un moment dat, tânărul i-a cerut fetei o fotografie, iar aceasta i-a trimis una în care era îmbrăcată. El nu s-a mulţumit şi i-a cerut o poză "mai sexy", iar fata i-a trimis una în care era în lenjerie intimă. 

Prietenia lor s-a transformat apoi într-un şantaj ce a adus-o pe fată în pragul sinuciderii. Iniţial, adolescenta i-a refuzat pretenţiile de poze sexy, ceea ce l-a determinat să posteze pe Facebook şi apoi pe YouTube fotografiile intime ale fetei. A păcălit-o că le va şterge dacă va trimite altele, iar fata s-a conformat. 

Apoi, băiatul a plusat, cerându-i să facă sex, de asemenea promiţându-i că astfel va şterge postările. Fata a refuzat categoric, spunându-i că mai bine se omoară decât să-şi vândă virginitatea. În schimb, l-a reclamat Poliţiei. 

La dosar, anchetatorii au fost prezentat înregistrările discuţiilor dintre cei doi adolescenţi, care evidenţiază presiunea uriaşă făcută asupra fetei. Agresorul o ameninţa că în cazul în care va refuza să întreţină relaţii sexuale va transmite toate înregistrările compromitătoare directorului liceului şi tatălui ei. O ameninţa că va fi exmatriculată şi lui nu i se va întâmpla nimic, deoarece tatăl lui lucrează la parlament.

Cu ocazia percheziţiilor informatice, poliţiştii au descoperit în telefonul şi laptopul elevului de 17 ani mai multe fotografii şi filmuleţe cu fete ce par a fi minore, în ipostaze sexuale explicite, iar altele cu urme de autoflagelare pe braţe.