Fetiţa în vârstă de 8 ani din Baia de Aramă, care s-a aflat în mijlocul unui scandal naţional după ce a fost târâtă afară din casa asistenţilor maternali, cu care a locuit timp de 5 ani, de către o procuroră, va rămâne până la urmă cu părinţii adoptivi din Statele Unite ale Americii.

Asta după ce, joi, magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât să respingă cererea de revizuire a adopţiei internaţionale făcută de procurorul general Bogdan Licu. 

Astfel, decizia iniţială, prin care s-a încuviinţat adopţia internaţională a fetiţei în vârstă de 8 ani rămâne valabilă. În acest dosar, decizia este definitivă, potrivit Mediafax.ro.

"S-a dezbătut cererea de revizuire formulată de procurorul general al României împotriva deciziei definitive prin care s-a încuviinţat adopţia. (...) Soluţia s-a pronunţat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsă ca inadmisibilă. Hotărârea e definitivă, fără cale de atac. În acest proces nu se mai poate face nimic. Doar făcută o nouă cerere de revizuire când vor exista hotărâri definitive de condamnare pentru persoanele care au săvârşit infracţiune în acest dosar de adopţie. Rămâne să se judece şi cererea formulată de noi, cerere prin care am solicitat anularea adopţiei", a declarat Victor Dumitrică, avocatul familiei Şărămăt, adică al asistenţilor maternali.

Există totuşi o altă cerere de revizuire a adopţiei depusă de asistentul maternal, la Tribunalul Dolj, procesul având termen pe 27 iulie.

La Judecătoria Slatina urmează să se judece în data de 20 iulie ordonanţa preşedinţială pentru a se decide dacă Sorina poate pleca din ţară, în SUA, împreună cu familia adoptivă.

Potrivit adevarul.ro, cererea respinsă joi de Curtea de Apel Craiova este a treia fără sorţi de izbândă, din cele patru formulate de procurorul general al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Prima a fost respinsă vineri, 5 iulie 2019, tot de către Curtea de Apel Craiova (fiind vorba de cererea de suspendare a executării hotărârii definitive de adopţie), iar a doua a fost respinsă miercuri, 10 iulie 2019, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, (anume aceea de strămutare a dosarului privind cererea de revizuire a adopţiei).

Potrivit aceleiaşi surse, procurorul general a mai cerut instanţei să dispună ca Sorina să nu poată fi scoasă din ţară de părinţii ei adoptivi, soţii Sărăcin, români stabiliţi în SUA. Dosarul a fost declinat de Tribunalul Olt către Judecătoria Slatina, care urmează să fixeze un termne de judecată.