Biroul Politic Executiv al ALDE a votat, miercuri, pentru desemnarea preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, drept candidat la alegerile prezidenţiale care vor avea loc la finele anului.

După cum se ştie, negocierile în alianţa PSD - ALDE de la guvernare pentru susţinerea unui candidat comun la prezidenţiale au eşuat, având în vedere că atât Viorica Dăncilă cât şi Călin Popescu Tăriceanu şi-au dorit să obţină cea mai înaltă funcţie din stat.

Miercuri, după ce a fost desemnat oficial candidatul ALDE la prezidenţiale, Tăriceanu s-a lansat într-un atac dur la adresa partenerilor de guvernare. "În PSD bântuie un sentiment defetist. Îşi propun prea puţin, maximum sa ajungă în turul 2 dar nu îşi pun problema sa câştige alegerile prezidenţiale", a declarat Tăriceanu.

"PSD nu consideră câştigarea alegerilor un obiectiv realizabil. Noi ne dorim sa le câştigăm", a adăugat şeful ALDE, potrivit Digi24.ro.

Tăriceanu a mai spus că Victor Ponta şi partidul său, Pro România, ar fi fost de acord cu o coaliţie formată din PSD, ALDE şi Pro România, care să-l susţină pe el pentru alegerile prezidenţiale, dar că Viorica Dăncilă i-a spus că PSD vrea propriul candidat.

"Luăm act de acest lucru. Nu a fost o surpriză, dar e o dezamăgire", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Digi24.ro mai scrie că Tăriceanu a afirmat că nu o va ataca pe Viorica Dăncilă, dar că "în campanie spiritele se înfierbântă" şi că nu e exclus ca la nivel local să aibă loc atacuri electorale.

Şi la nivelul coaliţiei există riscul ca lucrurile să meargă mai prost, a spus şeful ALDE. "I-am atras atenţia doamnei Dăncilă, să analizeze consecinţele", a adăugat el.

De altfel, după desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidatul PSD, vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, declara că guvernarea va merge mai departe, însă partidul şi-a pierdut încrederea în partenerul de coaliţie.