Autorităţile române nu doar că nu reuşesc să combată pesta porcină, ci nu sunt capabile să oprească răspândirea ei! Boala a fost confirmată duminică şi în judeţul Dâmboviţa, al 13-lea din ţară unde au murit animale infestate. 

Potrivit Digi24, într-o gospodărie din satul Lucieni, doi din cei trei porci au murit, iar autorităţile au confirmat că este vorba de pestă porcină. Drept urmare, şi al treilea animal a fost sacrificat.

"Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, într-o gospodărie din comuna Lucieni, satul Lucieni. Centrul Local de combatere a bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit astăzi, 15.09.2018, ora 08,00, pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli", se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis duminică, potrivit Agerpres.

De asemenea, autorităţile fac apel la cetăţeni, cerându-le să respecte măsurile de protecţie care vor fi impuse în judeţ.