Dezvăluiri incredibile şi deosebit de grave, publicate, vineri, de ziarul Libertatea, în cazul crimelor de la Caracal. Alexandra Măceşanu a sunat la 112 sperând că cineva o va salva, dar "i-a răspuns statul paralel, o combinaţie letală de grupări mafiote, afacerişti cu bani publici, oameni ai legii umili şi limuzine Rolls-Royce de 400.000 de euro care străbat străzi de o sărăcie unde "ia-mă nene" te costă viaţa", dezvăluie sursa citată.

Libertatea publică conversaţiile halucinante de pe WhatsApp dintre poliţistul Alexe şi Rădoi "Codiţă" şi declarațiile făcute ziarului de cei doi lideri de grupări concurente, redând chiar şi o înregistrare video cu mărturiile unuia dintre interlopi.

Adrese greșite

Potrivit sursei citate, comisarul şef Nicolae Alexe, numărul unu pe operaţiuni în poliţia Olt şi cel care a coordonat acţiunea de la Caracal, a apelat la un apropiat, Remus Rădoi "Codiţă", şeful unei reţele uriaşe şi dintre cei mai temuţi oameni din judeţ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie, care, în condiţiile în care timpul era vital, i-a pus pe poliţişti pe piste greşite: către rivalii dintr-o altă grupare mafiotă.

Poliţiştii le-au mai cerut interlopilor să verifice numere de telefoane, dar şi să le spună a cui este maşina gri în care presupuneau că se urcase Alexandra, dându-le însă informații complete, deci confidențiale, din anchetă, informații care, ajunse pe mâna presupușilor răpitori, ar fi putut agrava situația.

"De regulă informatorii dau ponturi poliţiei, iar ofiţerii decid. În cazul Alexandrei, a fost exact invers: poliţia a oferit numerele de telefon ale suspectului şi alte informaţii secrete către grupările populate de infractori şi care şi-au împărţit Oltenia! Iar Remus Rădoi "Codiţă" a trimis poliţia la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care fiecare minut conta!", dezvăluie Libertatea.

Povestea este incredibilă şi lasă să se vadă, în esenţă, că poliţiştii sunt la mâna unor interlopi. Practic, din cele 3 percheziţii dispuse în caz, două ar fi fost la rivalii interlopului Codiţă!

Legături bolnăvicioase

Culmea este că, în acelaşi timp, clanul rival, Oacă, ştia și el toate mişcările poliţiei, fiind prieten cu şefii poliţiei din Caracal: Mirea şi Humă, ambii implicaţi în căutarea Alexandrei, mai scrie Libertatea.

Practic, până şi interlopii au recunoscut că în zonă s-a creat "o poliţie paralelă", pentru că "oamenii de aici nu au încredere în poliţie şi atunci vin la noi!". 

Astfel, Alexandra n-a avut nici o şansă, arată, trist, ziarul Libertatea.

Citiţi detaliile revoltătoare ale întregii poveşti în articolul Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe poliţişti la adrese greşite!