Imagini revoltătoare, de „o mizerie absolută”, realizate în Spitalul Județean Brașov, au fost publicate, sâmbătă seară, de deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Într-un filmuleț intitulat chiar așa, „5 minute de mizerie absolută”, publicat sâmbătă seară, deputatul arată condițiile din subsolul unității spitalicești, unde se află vestiarele personalului medical care lucrează în secții, inclusiv în zonele care teoretic ar trebui să fie sterile, gen bloc operator, cât și la parterul unității.

„JEG GROS la Spitalul Județean de Urgență Brașov! Priviți cum arată subsolul Spitalului Județean Brașov, locul unde se află vestiarele personalului care lucrează pe secții. Din această COCINĂ medicii și asistenții pleacă în spital, la patul bolnavilor. Mai poate mira pe cineva că pacienții vin aici cu o boală și pleacă cu trei, după ce contactează bacterii multirezistente la antibiotice?”, se întreabă Ungureanu pe pagina sa.

Filmulețul arată o imagine sumbră, cu dulapuri vechi și ruginite, pline cu praf, pe care numele personalului medical este scris uneori cu marker sau pe etichete lipite cu leucoplast, sau cu geamuri nespălate probabil de ani de zile, cu urme și excremente de șoareci.

Pe unul dintre dulapuri, în filmare sunt surprinse mănuși chirurgicale, probabil folosite, dar și ambalaje de produse. La un moment dat, în video se poate vedea inclusiv un flacon cu apă în care se află mucuri de țigară.

De asemenea, la parterul spitalului, parlamentarul a filmat calorifere ruginite, zidăria nefinalizată și băi mizerabile. „Nu vă puteți imagina cât de NEGRE de jeg sunt mopurile cu care se șterge pe jos, în băi sau pe secții", descrie Ungureanu.

Parlamentarul a adăugat că filmarea a fost făcută sâmbătă seară, la ora 23, după ce a vorbit cu o pacientă infectată cu stafilococ auriu în luna mai, în secția de Ortopedie a acestei "bombe biologice".

Într-o declarație făcută la Digi24, deputatul USR a declarat că filmulețul reprezintă doar o parte din "imaginea unei cocine".

"Acolo este o catastrofă pentru toți brașovenii. N-am văzut în viața mea atât de mare jegul. Ce e dezolant este modul în care tolerează personalul medical această mizerie. Este un pericol de contaminare", a adăugat el.