În plin scandal generat de problemele penale ale şefului PSD şi de bătălia acestuia cu "statul paralel", aliatul de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, primeşte şi el o lovitură. Presa centrală anunţă că DNA ar fi cerut urmărirea penală a şefului Senatului, sub acuzaţii de corupţie.

Potrivit Agerpres, care citează surse judiciare, procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit surselor citate de Agerpres, acuzaţia se referă la perioada în care Tăriceanu a fost membru al Guvernului. 

Televiziunile de știri au anunțat, la rândul său, miercuri seară, că Direcția Națională Anticorupție (DNA) ar fi transmis o cerere de încuviințare a urmăririi penale pe numele lui Tăriceanu. Potrivit posturilor Digi24 și Realitatea TV, care citează de asemenea surse judiciare, ar fi vorba despre presupuse fapte de luare de mită, pe care politicianul le-ar fi comis în perioada în care era premier (2004-2008, n.r.).

Realitatea TV mai precizează că ancheta ar avea legătură cu dosarul Microsoft. Numele lui Tăriceanu a mai fost legat de acest dosar. Potrivit Adevărul, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ridicarea imunităţii parlamentare pentru preşedintele Senatului. 

G4Media oferă detaliul că preşedintele ALDE ar fi primit un comision de 10 la sută din valoarea unui contract pentru licenţe software Microsoft. În dosar ar fi fost puşi deja sub învinuire doi intermediari. 

Tăriceanu a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă, el fiind achitat în primă instanță, procesul continuând la instanţa superioară.

Şeful Senatului a precizat pentru HotNews.ro că nu a primit nicio înștiințare în acest sens. „Nu mă ascund, dar n-am primit nimic”, a răspuns el. Ulterior, a reventi cu o postare pe Facebook, susținând că se încearcă salvarea procurorului general Augustin Lazăr, dar și al funcțiilor unor oameni de la „butoane”, cu aluzie la președintele Klaus Iohannis. 

Tăriceanu afirmă cu după scandalul privindu-l pe Dragnea, la câteva zile distantă „se reîncălzește o ciorbă de mai bine 10 ani și este aruncată presei știrea că aș urma să fiu anchetat în cazul Microsoft”, acuzaţii pe care le consideră "lipsite de sens" câtă vreme "în timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft".