Doi români care au băut prea mult s-au luat la bătaie şi au vandalizat o biserică din Cesena, Italia, după slujba de Înviere.

Presa italiană scrie că cei doi bărbaţi erau beţi şi că au distrus altarul, au rupt băncile şi s-au tăiat, umplând lăcaşul de cult cu sânge.

"Doi români care erau băuţi, au intrat în biserica Institutului dei Lugaresi din Cesena, după celebrarea Paştelui Ortodox. Au spart geamurile, câteva bănci şi s-au tăiat. Dar extremiştii islamici nu au avut de-a face cu asta", a explicat Marco Censi, directorul Institutului dei Lugaresi, institut care a dat respectiva biserică în folosinţă comunităţii româneşti din Cesena.

Pentru a aplana conflictul, poliţiştii au folosit spray cu piper. Un videoclip filmat de un ofiţer de poliţie care a intervenit să stingă conflictul a devenit viral pe internet.

Filmuleţul a fost redistribuit inclusiv de Gianni Tonelli şi Massimo Bitonci, deputaţi din partea formaţiunii antiimigraţie Liga Nordului.

"Doi imigranţi au intrat în biserică şi au adus-o în această stare. Nu există cuvinte care să descrie o asemenea barbarie", a comentat Bitonci, potrivit Hotnews.ro.

"Totul s-a întâmplat acum trei minute. Încă mai persistă vaporii de spray cu piper. Doi indivizi. Uitaţi-vă ce au putut să facă în Biserica Lugaresi. Uitaţi-vă ce dezastru. E sânge peste tot. Au devastat totul. Uitaţi-vă ce nenorocire. Uitaţi-vă! Aşa arată biserica acum! Doi oameni beţi. Un dezastru. A trebuit să folosim spray cu piper", a spus un poliţist.

Tot în noaptea de Înviere, mai mulţi cetăţeni români au fost implicaţi într-o încăierare, în noaptea de Înviere, la o biserică din Wolverhampton, oraş de lângă Birmingham.

"Mai mulţi indivizi veniţi pentru distracţie au forţat intrarea, nepăsându-le de oamenii de ordine şi de cei care erau acolo pentru dirijarea şi păstrarea ordinii publice", a povestit Robert Paraschiv, martor al evenimentului, la Digi24.

Potrivit acestuia, scandalagiii sunt de etnie romă şi "veniseră la biserică doar pentru "a lua lumină" şi a ieşi în evidenţă cu ale lor glume, telefoane, etc".