Doi șoferi români de TIR au fost implicați, luni, într-un accident groaznic, cu trei camioane şi un autoturism Alfa Romeo, în Italia.

Potrivit site-ului stiridiaspora.ro, care publică frecvent ştiri cu românii din străinătate, accidentul s-a produs pe autostrada Torino-Bardonecchia denumită "Autofréjus". Un șofer a murit carbonizat, iar alți doi români au fost transportați de urgență la spitalul Cto din Torino.

„Accidentul de circulație s-a petrecut în cursul dimineții de luni, la kilometrul 72 de pe Autofrejus în direcția Bardonecchia și, pe lângă cele trei autocamioane a mai fost surprins în incendiul de proporții și un autoturism. În dreptul unui punct de lucru de pe autostradă, unde șoferii erau obligați să schimbe banda de mers, camionul condus de bărbatul care a sfârșit carbonizat în cabina TIR-ului a lovit în lateral o mașină. În acel moment, mastodontul s-a lovit de un camion care se afla imediat în spatele mașinii. Un al treilea camion care se afla și mai în spate a fost de asemenea implicat în accidentul iminent. Șoferii TIR-urilor au fost grav răniți și au fost transportați de urgență la spitalul din Torino. Unul dintre români a fost dus cu elicopterul la Torino cu arsuri pe 35% din corp, fractură deschisă de antebraţ şi fractură de femur. Al doilea român e şi el rănit, dar în afara oricărui pericol”, arată sursa citată.

Potrivit rotalianul.com, șoferul care a provocat accidentul era din Frejus, Franţa.

Site-ul romania24.ro arată că unul dintre românii implicați în accident a fost salvat de şoferul din autoturismul Alfa Romeo, un italian care a intervenit şi l-a scos pe bărbatul prins între fiarele contorsionate care începuseră să ardă.

De altfel, românul ar prezenta arsuri pe 35% din suprafaţa corpului, o fractură a antebraţului stâng şi o fractură a femurului stâng. Celelalte două victime au fost transportate cu ambulanţa, cu cod verde, la spitalul din Susa şi la cel din Bardonecchia.