Zeci de persoane au fost rănite, iar o adolescentă în vârstă de 15 ani este în stare critică, în urma a două cutremure puternice care s-au produs duminică dimineaţă în zona capitalei Croaţiei, Zagreb. Cele mai multe dintre persoanele rănite au leziuni uşoare.

Primul cutremur a avut o magnitudine de 5,3 grade şi a fost urmat de o replică de 5,1 grade, scrie mediafax.ro. Adâncimea la care s-au produs seismele este de zece kilometri, a anunţat Institutul american de geofizică.

Mai multe clădiri din centrul istoric al Zagrebului au fost serios avariate de cutremure. De asemenea, numeroase maşini au fost distruse de bucăţi de tencuială sau cărămizi desprinse din imobile.

Potrivit euronews.com, adolescenta de 15 ani grav rănită a fost prinsă sub dărâmături, după ce acoperişul casei sale s-a prăbuşit.

Primul cutremur a fost resimţit la ora locală 06.00 (05.00 GMT), iar al doilea o oră mai târziu. Numeroşi locuitori din Zagreb au ieşit în stradă, dar autorităţile le-au cerut să evite totuşi zonele publice, ţinând cont că oraşul se confruntă şi cu o epidemie de coronavirus. În Croaţia, sunt 206 cazuri de COVID-19 confirmate. „Păstraţi distanţele. Nu vă adunaţi. Ne confruntăm cu două crize serioase, cutremurul şi epidemia”, le-a transmis ministrul Internelor din Croaţia, Davor Bozinovic.