O imagine cu Liviu Dragnea pus cu spatele la perete de Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Szabó Ödön pare să reflecte cel mai bine poziţia Guvernului PSD-ALDE faţă de UDMR.

Scena a fost surprinsă miercuri în Parlament, iar unii au comentat, pe internet, că pare ca şi cum nişte băieţi de cartier şi-ar fi încolţit un inamic.  „Îmi aminteşte de o scenă din Bucureşti. Am parcat în centru, au venit doi băieţi la mine, le-am spus că nu vreau să plătesc taxa lor de protecţie. Unul un pic mai şmecher s-a pus cu mâna pe maşină: ce maşină drăguţă aveţi, ce păcat ar fi să păţească maşina dvs ceva cât stă în parcare!. Asta e: o negociere pentru taxa de protecţie”, a comentat jurnalistul Lucian Mândruţă.

Cristian Tudor Popescu a fost şi mai plastic. "E prima dată când îl vedem pe Dragnea sub formă de urs panda. Aproape că e simpatic. L-aţi văzut vreodată aşa în ultimii doi ani?", a spus jurnalistul la Digi24. 

În opinia lui CTP, acum Liviu Dragnea mai poate să ofere UDMR un singur lucru: intrarea la guvernare. PSD şi ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor şi sunt la mâna UDMR pentru a-şi promova proiectele. 

De altfel, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a anunţat deja că formaţiunea pe care o conduce nu va vota proiectul de buget pentru anul 2019 în forma actuală. 

„Degeaba solicită sprijinul proiectului în actuala formă, noi nu suntem de acord”, a declarat Hunor, vineri, la ședința delegaților UDMR din județul Satu Mare, potrivit versiunii în limba maghiară a site-ului UDMR, citată de G4media.ro.