Ryanair îşi restrânge operaţiunile de zbor din România în programul de iarnă. După ce a renunţat la zborurile de pe aeroportul din Oradea şi la majoritatea rutelor de la Timişoara, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa nu va mai opera în programul de iarnă 2018-2019 nici singrurul zbor pe care îl opera de pe aeroportul din Craiova, anunţă economica.net.

"Aceasta rută din Craiova către Valencia nu va fi operată în programul de iarnă 2018", a declarat pentru sursa citată, Denis Barabas, sales & marketing executive pentru România şi Europa Centrală şi de Est din cadrul Ryanair. 

Potrivit sistemului de rezervări al Ryanair, ultimul zbor de la Craiova spre Valencia va fi operat pe 25 octombrie. 

Informaţia vine la doar două zile după ce Ryanair a anunţat că nu va mai opera cursele prevăzute în programul de iarnă de pe aeroportul din Oradea.

Anunţul a fost făcut, miercuri, de către Denis Barabaş, care a răspuns astfel unei solicitări venite din partea BIHOREANULUI, după ce presa spaniolă notase că zborurile pe ruta Oradea - Barcelona (Girona) vor fi sistate.

Barabaş a transmis, drept răspuns, un punct de vedere al Biroului de presă al Ryanair. "Din motive comerciale, Ryanair nu va opera zboruri din/către Oradea în programul de Iarnă 2018. Vom continua să operăm 5 rute pentru programul Vara 2018, către Milano Bergamo, Memmingen, Barcelona Girona, Dusseldorf Weeze şi Londra Stansted, acestea fiind acum disponibile pentru rezervări pe Ryanair.com", au transmis reprezentanţii companiei irlandeze BIHOREANULUI.

Orarele de iarnă ale companiilor aeriene debutează de regulă la finalul lunii octombrie.

Practic, asta înseamnă că orădenii vor rămâne fără zboruri internaţionale disponibile de acasă, întrucât de pe Aeroportul Oradea se mai operează doar zboruri domestice (Tarom şi Blue Air), respectiv unele curse charter către Antalya, pe perioada de vară.