Schimbare radicală în Germania: potrivit unei legi care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2019, a apărut o nouă identitate de gen, intersex, care poate fi aleasă de cei care nu se simt nici bărbaţi, nici femei.

Astfel, persoanele care nu se încadrează în definiţia biologică de femeie sau bărbat, de acum pot alege în documentele oficiale, categoria „divers”. Cei care optează pentru această identitate vor avea nevoie de un certificat medical care să ateste asta, scrie digi24.ro.

Intersexualitatea presupune existența trăsăturilor specifice ambelor sexe la o persoană, fie că acest lucru este vizibil la nivelul organelor sexuale externe, fie că el nu poate fi văzut deoarece presupune modificări interne. O situație frecventă de intersexualitate o reprezintă absența uterului sau trompelor uterine la o persoană aparent de sex feminin, dar care poate avea în interior testicule slab dezvoltate. Intersexualitatea este o afecțiune congenitală excepțională consecutivă unei anomalii a embriogenezei.

ONU susţine că până la 1,7% din populaţia mondială este născută cu caracteristici intersex, aproximativ acelaşi număr de persoane cu păr roşcat.

Alte ţări au aprobat legi similare în ultimii ani pentru a recunoaşte persoanele intersex. Curtea Constituţională din Austria a luat o decizie similară în iunie, iar Australia, Noua Zeelandă, Malta, India şi Canada au aprobat măsuri pentru a gestiona problemele întâmpinate de cetăţenii intersexuali.

Multe astfel de persoane sunt discriminate sau forţate să se opereze din cauza acestor caracteristici.

Germania a permis anterior persoanelor intersexuale să nu aleagă între masculin şi feminin ca gen în 2013. Însă în 2017, Curtea Constituţională a decis că toate personale au dreptul de a avea un gen asociat după un test efectuat pe o persoană înregistrată ca femeie a demonstrat că nu poate fi asociată niciunui gen.