Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa, iar un alt român a fost rănit, în urma fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie şi grindină) care au afectat miercuri seara nordul Greciei.

Potrivit site-ului Romania24.ro, cei doi români care au decedat se aflau într-o tavernă din Nea Plaghia al cărei acoperiş s-a prăbuşit din cauza vântului extrem de puternic. Până la transmiterea acestei ştiri, autorităţile din Grecia nu au stabilit dacă este o legătură de rudenie între cei doi.

Alte patru persoane - doi cetăţeni cehi în vârstă şi doi ruşi, un bărbat și un băiat - au murit şi încă 70 de persoane, între care și un român, au fost rănite, ajungând la spitale din Halkidiki şi Salonic. Au fost făcute sute de apeluri la pompieri pentru inundaţii, copaci rupţi sau drumuri blocate.

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca "extrem de neobişnuite" pentru această perioadă a anului.

De altfel, imaginile postate pe reţelele de socializare arată cum s-a dezlănţuit dezastrul. 

"Dumnezeule! Este o furtună supercelulară mare şi înfricoşătoare. În nordul Greciei. În Salonic. Avem o furtună supercelulară uriaşă precum vedeţi. Este terifiant, credeţi-mă. Dumnezeule. Este absolut american. E ca în America! Dumnezeule!", arată un mesaj care însoţeşte o filmare.

Autoritățile au declarat stare de urgență în Halkidiki, în urma furtunilor puternice din regiune.

Au fost anunțate ploi în regiune și joi.